Huiskamerconcert Komorebi Consort

Waan je in Versailles, in een van de salons aan het hof van de grandioze Zonnekoning Louis XIV, een vorst die heel veel belang hechtte aan de kunsten. Aan dit hof was muziek een alledaags gegeven, zowel in grote impressionante ceremonies, als in de meer intiemere privésfeer.


Voor dit huiskamerconcert brengen wij jou een programma vol kleurrijke Franse barokmuziek, uitgevoerd op de toen zeer populaire ‘Flûte d’Allemagne’ (of ook ‘traverso’ genoemd: een voorloper van de moderne dwarsfluit) en de ‘Viole de gambe’ (oftewel ‘Viola da gamba’: een vroeg strijkinstrument dat tussen de benen wordt gehouden). Laat je meevoeren door de prachtige melodieën en het warme timbre van deze historische instrumenten.


Het grootste deel van het programma bestaat uit componisten verbonden aan het hof van Versailles: o.a. F. Couperin, J.M. Hotteterre en M. Marais, aangevuld door enkele andere belangrijke Franse Barokcomponisten zoals M. Blavet.


Voor dit intieme concert hoor je Lien Dewijngaert op traverso en Adele Serena op de Viola da gamba. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun studies op het Koninklijk Conservatorium Brussel, en zijn beiden deel van het ‘Komorebi Consort’: een ensemble gespecialiseerd in oude muziek en historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Zij zijn niet gebonden aan één soort bezetting, maar passen zich aan aan de eisen van de muziek. Het bestaat uit jonge professionals en studenten aan de beide Brusselse conservatoria, die de muziek uit vervlogen tijden terug doen heropleven op (kopieën van) historische instrumenten.

Uitvoerder

GC Hof ten Hemelrijk

Wanneer

za 23 november 2024 van 20:00 tot 23:59

Waar

Kleimolen

Klei 206
1745 Opwijk

Prijs

€9.00

Kassa: 11 EUR

Organisatie en contact

GC Hof ten Hemelrijk

Kloosterstraat 7
1745 Opwijk

Meer info