Is je woningrenovatie financieel haalbaar?

17
jul
2023

Via een handige calculatietool van Energiehuis 3Wplus kunnen kandidaat-renoveerders van binnen en buiten Halle-Vilvoorde eenvoudig berekenen of hun lening financieel haalbaar is.

Wie zijn woning wil renoveren, kan haast niet anders dan een lening aangaan. Alleen is het niet altijd gemakkelijk om in te schatten of die investering financieel haalbaar is. Daarom ontwikkelde Energiehuis 3Wplus, actief in de 35 gemeenten van Halle-Vilvoorde, een handige calculatietool waarmee kandidaat-renoveerders kunnen berekenen hoeveel ze maandelijks moeten afbetalen.

Als gebruiker hoef je enkel onder meer de geschatte renovatiekost, het bedrag dat je mogelijks kan lenen en enkele andere gegevens in te voeren. Ook al de mogelijk beschikbare leningen staan opgelijst, met de nodige uitleg erbij. 

De calculatietool is ook een handig hulpmiddel voor wie overweegt om een pand te renoveren om dan sociaal te verhuren. Het geeft onder meer aan welke premies en leningen voorhanden zijn, hoeveel de mogelijke huurinkomsten zijn en wat je iedere maand overhoudt. 

Raadpleeg de calculatietool via energiehuis.3wplus.be/calculatietool.