Buurtnetwerk Hoplr gestart in Opwijk

22
apr
2020

Hoplr is een privaat, digitaal netwerk dat de onderlinge communicatie tussen inwoners binnen verschillende buurten bevordert.  

Als inwoner kan je er zelf berichten plaatsen en lezen die te maken hebben met het buurtleven. Je kan Hoplr vergelijken met een besloten facebookgroep. Buren kunnen onderling zoekertjes uitwisselen, spullen lenen of uitwisselen, hulp vragen voor een klusje of met helpen met het ruilen van materiaal, boodschappen doen, en nog veel meer.

Het platform bestaat uit een overzicht met berichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van alle geregistreerde buren. Op deze manier kan je jouw buren nog (wat) beter leren kennen,

Ook het lokaal bestuur communiceert aanvullend via Hoplr. De gemeentelijke berichten kunnen gaan over updates van nieuwe coronamaatregelen, verkeerswijzigingen, vrijwilligerswerk, aanpassingen aan afvalophalingen, wegenwerken, overlast, bevragingen, enzovoort.

Gemeentelijke evenementen worden opgenomen in de activiteitenkalender. Ook erkende verenigingen en Opwijkse handelaars kunnen dit platform gebruiken om meer bekendheid te geven aan hun activiteiten of opendeurdagen.

Gemeente Opwijk is initiatiefnemer om via Hoplr alle Opwijkenaren, verenigingen en handelaars dichter bij elkaar te brengen, maar is geen beheerder van het platform. De mensen van Hoplr modereren het platform en verwijderen ongehoorde berichten. Het gemeentebestuur ziet jullie buurtberichten niet, tenzij jullie er zelf voor kiezen om je initiatief, idee of melding met het gemeentebestuur te delen via de gekleurde tegels 'Samen tegen corona', 'Idee' of 'Melding'. Het buurtnetwerk is dus vooral van jullie.

De keuze om met Hoplr in zee te gaan werd op de gemeenteraad van 18 februari 2020 goedgekeurd. Omwille van de huidige coronamaatregelen is de uitrol ervan versneld.

Tof dat jullie ondertussen met bijna 900 huishoudens aangesloten zijn bij dit buurtnetwerk! Hoe meer deelnemers, hoe interessanter voor jullie buurt. Aarzel dus niet om je buren, vrienden en familie die ook in het gebied van het buurtnetwerk wonen aan te spreken.

Inschrijven kan ook via www.hoplr.com of via de mobiele app. Hoplr vraagt je adres op te geven. Dit is nodig om jouw Hoplr-buurt afgesloten te houden voor buitenstaanders. Nog vragen? Mail dan naar support@hoplr.com. De inschrijving is gratis voor onze inwoners.

We wensen jullie nog veel Hoplr-plezier!

www.hoplr.com/nl

Burenhulp op Hoplr!

Op buurtnetwerk Hoplr kan je nu ook burenhulp activeren. Je kan kiezen uit 60+ vaardigheden waarmee je mensen in je omgeving kan helpen.

Wil je hulp bieden?

Dat kan via deroze box bovenaan de burenlijst:

  1. Ga naar de burenlijst (via website: bovenaan tweede tabblad, via app: onderaan het tweede icoon).
  2. Klik bovenaan de burenlijst in het roze vlak op 'voeg burenhulp toe'.
  3. Wat zijn je talenten en ervaring? Wanneer ben je beschikbaar? Selecteer jouw hulpaanbod uit de vaardigheden.

Ben je op zoek naar hulp?

Dan kan je een hulpvraag in de buurt plaatsen of via de burenlijst het hulpaanbod in de buurt bekijken.

Simpele instructies en meer informatie over burenhulp via Hoplr: https://help.hoplr.com/hc/nl/articles/360017256119

Contacteer ons