Jeugdraad

De Jeugdraad geeft advies aan het gemeentebestuur over bijvoorbeeld de aanleg van een speelplein, de aankoop van spel- en kampmateriaal, het fuivenbeleid,... . Kortom, over alles wat met de jeugd in Opwijk te maken heeft.

De jeugdraad organiseert elk jaar ook enkele toffe activiteiten zoals de Dag Van De Jeugdbeweging. Af en toe organiseert ze ook een Kinder- en jeugdhappening.

 

Samenstelling

De Algemene Vergadering van de Jeugdraad is openbaar, het is met andere woorden een vergadering die iedereen mag bijwonen en waarop sowieso een vertegenwoordiging van elke erkende Opwijkse jeugdvereniging aanwezig is. De AV komt elke eerste maandag van de maand samen.

De Jeugdraad komt samen onder voorzitterschap van Katrien Van Malder. De volledige samenstelling kan opgevraagd bij de voorzitter van de jeugdraad of bij de jeugddienst.

 

Verslagen

De agenda van elke jeugdraad wordt opgemaakt door het bestuur (onafhankelijk zetelende jongeren), de jeugddienst en de schepen van jeugd. Alles wat belangrijk is voor de jeugd van Opwijk kan aan bod komen. De agenda wordt ook aangevuld met het nieuws van de erkende jeugdverenigingen.

Wil je de werking van de jeugdraad mee opvolgen? Bekijk dan zeker even de verslagen/documenten.

 


Contactinformatie