Zwerfvuil

De gemeentediensten doen regelmatig rondes met de veegmachine, maken de vuilbakken tijdig leeg, onderhouden het openbaar groen,... maar toch slingert er her en der klein afval rond in de parken, bermen en grachten. Het gaat dan om sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, blikjes, flesjes, papieren zakjes...

Reeds enkele jaren slaan een hele resem vrijwilligers de handen in elkaar om de straten en pleinen van Opwijk te ontdoen van zwerfvuil. Je herkent de locaties die opgeruimd zijn aan het infobordje dat ze achterlaten.

De gemeente is deze vrijwilligers enorm dankbaar en ondersteunt hen dan ook graag met het nodige materiaal (vuilzakken). Dankzij de inzet van de vrijwilligers wordt immers een massa zwerfvuil verwijderd, wat goed is voor mens, natuur en milieu!

Mooimakers - campagne zwerfvuil

Doe je mee? Word vrijwilliger!

Steek je graag een handje toe bij de zwervuilacties? Geef je dan nu meteen op als vrijwilliger!  

Doe je mee? Laat je afval niet rondslingeren!

Iedereen loopt, fietst, rijdt, woont,... liever door een nette buurt! Een kleine inspanning van iedereen kan wonderen doen. Gebruik de vuilnisbakken voor het deponeren van je afval en laat afval niet zomaar achter in de natuur. Dan zijn we binnenkort misschien wel voorgoed verlost van peuken, klokhuizen, papiertjes en blikjes op de straat en in het park!

Blijvende prioriteit!

De strijd tegen zwerfvuil is een blijvende prioriteit voor de gemeente Opwijk. Houd de spandoeken, borden, facebookpagina en website in de gaten voor meer info en acties!

 

Contactinformatie