Hondenpoep

Hondenpoep hoort niet op straat, maar wel netjes in de vuilbak of in de  hondenpoepbuis.Er is niks vervelender en onaangenamer dan als wandelaar een hondenpoep aan je schoen gekleefd te krijgen.

Enkele aandachtspunten voor hondenliefhebbers …

Het politiereglement verplicht elke hondeneigenaar om:

  • Bij het wandelen met de hond de hondenpoep onmiddellijk op te ruimen. Hondeneigenaars hebben bij het uitlaten van de hond dus best altijd een zakje op zak, zodat hondenpoep op een hygiënische manier kan verwijderd worden.
  • Op het openbaar domein (op straat, in parken, in bossen, in natuurgebied …) moet de hond altijd aan de leiband worden gehouden.

Hondenkakje in een zakje. Waar moet je zeker op letten?

Hondenpoep in een zakje neem je ofwel mee naar huis om het in de huisvuilzak te deponeren, of je kan het in de dichtstbijzijnde straatvuilniszak droppen.

Het zakje met hondenpoep zomaar achterlaten op de straat of in de natuur is geen optie. Je vervuilt hierdoor het openbaar domein, het is sluikstorting van afval en je zorgt voor veel wrevel bij andere burgers.

Hondenpoepbuis

  • Doe je een wandeling met de hond en zie je in de omgeving een hondenpoepbuis? Deponeer hier dan je zakje met het kakje in plaats van de hondenpoep achter te laten op de straat of in de natuur.
  • Geen hondenpoepbuis of straatvuilnisbakje in de buurt? Neem het zakje met het hondenkakje mee naar huis en deponeer het in je huisvuilzak. 

Contactinformatie