Aankoop van een compostbak of compostvat

Een belangrijk deel van het huishoudelijk afval zoals het groente-, fruit- en tuinafval, kunt u zelf verwerken. Door het thuis te verwerken tot compost halveert u uw huisvuilzak en maakt u een bodemverbeteraar voor uw eigen tuin.

Thuiscomposteren kan op verschillende manieren. U kunt het afval composteren in een compostvat, een compostbak, een wormenbak of op een composthoop. Wie wil starten met thuiscomposteren, kan een compostvat of een compostbak aankopen via de gemeente.

Voorwaarden

  • U woont in de gemeente

Procedure

Compostvat voor € 20

Compostvat

*** UPDATE*** De compostbakken zijn op dit moment uitverkocht. Door de enorme stijging van de aankoopprijs wordt de stock niet meteen aangevuld. ***

Het compostvat is uitermate geschikt om keukenafval en groenafval van een kleine tuin te composteren. Het is compact qua grootte en inhoud en vereist slechts weinig ruimte.

Betaling van het totaalbedrag op de rekening van de gemeente Opwijk: BE45 0910 0017 0989 (Bic-code: GKCCBEBB) + vermelding van het aantal bestelde compostvaten + adresgegevens + e-mailadres + telefoonnummer.

Na betaling zal de levering van het (de) compostvat(en) zo spoedig mogelijk aan huis gebeuren door de gemeentelijke groendienst.

Compostbak voor € 60

Een betere Compostbakoplossing voor de verwerking van grotere hoeveelheden tuinafval is de compostbak. De gemeente biedt nu één model van compostbak te koop aan. De compostbak is gemaakt uit gerecycleerde kunststof en is dus heel duurzaam. 

Compostbak (opbouw) – 1.300 liter inhoud

Contactinformatie