Wekelijkse vrijdagmarkt update fase 4

3
jul
2020

Vanaf 3 juli 2020 wordt onze wekelijkse vrijdagmarkt georganiseerd volgens fase 4 van de afbouwstrategie coronamaatregelen.

Fase 4: enkele wijzigingen

  • Het aantal vaste marktkramen mag opnieuw hoger zijn dan 50. Aangezien Opwijk een eerder kleine markt is, werd er ook in de vorige fase niemand geweigerd. Het parcours werd wel aangepast.  
  • We mogen opnieuw eten en drinken  consumeren op de markt. Etenswaren of dranken in de vorm van proeverijen aan de klanten mogen niet worden aangeboden.
  • Het is opnieuw toegelaten om met de fiets aan de hand op de markt komen.

Veiligheidsmaatregelen

Door het coronavirus gelden er nog steeds enkele veiligheidsmaatregelen:

De markt is enkel te betreden en te verlaten via 4 toegangen:

  • Marktstraat - Fabriekstraat
  • Marktstraat - Kerkstraat
  • Kerkstraat - Singel
  • Schoolstraat - Singel

Bij het betreden van de markt en bij het naar huis gaan is handen ontsmetten een voorwaarde. Het gemeentebestuur voorziet handgels aan elke toegang.

Ook de marktkramers stellen handgel ter beschikking en dragen mondmaskers. Bezoekers worden sterk aangeraden om gezichtsbescherming (mondmasker, sjaal, bandana,…) te dragen.

Bezoekers volgen het eenrichtingsverkeer op de markt.

Te allen tijde worden de social distance regels gerespecteerd. Bezoekers houden 1.5m afstand, zowel in de wandelzone als in de winkelzone.

Er wordt niet meer tijd genomen dan noodzakelijk en gebruikelijk om boodschappen te doen.

Het gemeentebestuur kan de markt tijdelijk afsluiten wanneer er volgens het telsysteem te veel volk aanwezig is op het parcours. Het principe van één uit, één in, wordt dan gevolgd.

Er is politietoezicht.

Download hier de politieverordening.


Contactinformatie