Vrijwilligers Brandweerzone Vlaams-Brabant West

+++GEANNULEERD+++

Brandweerzone Vlaams-Brabant West gaat over tot de aanwerving van vrijwillige brandweerlui om te worden ingezet in één van de brandweerposten van de zone, waaronder post Opwijk.

De procedure om brandweerman of –vrouw te worden mag je niet onderschatten. Een sterke motivatie is heel belangrijk, maar je moet ook over een aantal cognitieve, technische en fysieke competenties beschikken om lid te kunnen worden van de brandweer.

Voor je kan solliciteren bij de zone van je keuze moet je eerst het Federaal Geschiktheidsattest (FGA) behalen.

Om het FGA te behalen dien je te slagen in de federale geschiktheidsproeven. Ze zijn onderverdeeld in drie modules. De eerste module bestaat uit een competentietest, de tweede module uit een operationele handvaardigheidstest en de derde module uit een reeks lichamelijke geschiktheidsproeven. Je moet de drie modules afleggen in dezelfde brandweerschool.

De eerstvolgende FGA-sessie gaat door op 16 mei 2020 in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Meer info over de proeven en het inschrijvingsformulier vind je op www.brandweer.be

Na het behalen van je FGA kan je dan solliciteren bij Brandweerzone Vlaams-Brabant West waarna je nog een interne selectieprocedure doorloopt.

Meer info over de aanwervingsprocedure en de kandidaatstelling vind je op www.zvbw.be

+++geannuleerd+++ Er wordt een infoavond georganiseerd in de brandweerkazerne van Opwijk (Heiveld 13A) op woensdag 25 maart 2020 om 19.30 u. Iedereen is hierop welkom.

Bij vragen kan je ook terecht op volgend e-mailadres: info.opwijk@zvbw.be