Update MONDMASKERS VOOR ONZE INWONERS

1
mei
2020

Ons land maakt zich klaar om met versoepelde maatregelen te herstarten. Het dragen/gebruiken van stoffen mondmaskers neemt tijdens de afbouwstrategie van de federale overheid een belangrijke plaats in. Dit vraagt om duidelijke richtlijnen en een heldere communicatie. Hierna de huidige stand van zaken.

ALGEMEEN PRINCIPE

De gemeente Opwijk bezorgt elke inwoner vanaf 12 jaar 2 mondmaskers

GEFASEERDE AANPAK

Het 1ste mondmasker wordt in de loop van de week van 25 mei 2020 huis-aan-huis bezorgd.

Het 2de mondmasker wordt op een later moment verdeeld. De datum en leveringswijze zijn nog niet bekend. Van zodra deze bepaald zijn, wordt hierover gecommuniceerd

De filter mondmaskers worden - onder voorbehoud – door de federale overheid geleverd tussen 4 en 25 mei 2020. Deze kunnen onafhankelijk worden gebruikt of worden ingebracht in textiele mondmaskers.

ZELFGEMAAKTE MONDMASKERS

De gemeente Opwijk nam reeds aanvullende initiatieven. De voorbije weken maakten onze vrijwilligers al heel wat mondmaskers, waarvoor dank.

Het gemeentebestuur kiest ervoor om deze prioritair te verdelen onder de scholen, om zo een goede en veilige heropening te kunnen garanderen.   

Elke onderwijsmedewerker ontvangt 2 zelfgemaakte mondmaskers, net als de begeleiders van de buitenschoolse kinderopvang 3Wplus.  Alle leerlingen ouder dan 12 jaar ontvangen 1 exemplaar.

De vraag naar mondmaskers zal wellicht stijgen. Daarom doen we een warme oproep om zelfgemaakte mondmaskers te bezorgen. Deze maskers mogen tijdens de kantooruren bezorgd worden in het Gemeentelijk Administratief Centrum I, Marktstraat 55. 

T 052 36 51 35 of E katy.klinckaert@opwijk.be.

AANDACHT

Het dragen van een mondmasker biedt vanzelfsprekend geen 100% bescherming. Bewaar waar nodig steeds een fysieke afstand van 1,5 meter t.o.v. anderen en was regelmatig je handen.


Contactinformatie