Vlaams kampioenschap tegelwippen

6
apr
2023

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 loopt het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen.

Doel van de wedstrijd: zoveel mogelijk tegels uitbreken en vervangen door groen. Vlaamse steden en gemeenten kunnen elkaar én hun inwoners uitdagen om de felbegeerde titel van onthardingskampioen in de wacht te slepen.

Ook Opwijk schreef zich in en gaat de uitdaging aan.

Als we tegels vervangen door gras, bloemen, bomen en geveltuinen, dan maken we Vlaanderen klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier!

Daarom

  • Het weer in Vlaanderen wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Steeds vaker krijgen we te maken met problemen zoals hittestress en wateroverlast. Dat komt grotendeels omdat Vlaanderen sterk versteend is. Het is zelfs een van de meest verharde regio’s van Europa. Na een warme dag koelen die stenen niet snel af. En wanneer het regent, laten ze geen water door.
  • Met het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen gaan we de uitdaging aan om het grijze Vlaanderen om te toveren tot een groen paradijs. De campagne past in het Vlaamse klimaatadaptatieplan en in de Blue Deal, die van Vlaanderen een klimaatbestendige regio willen maken.

Inspiratie nodig?

  • Je wil tegels uitbreken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Of twijfel je welke planten je best in de plaats zet? Deze  tuintips en inspirerende voorbeelden helpen je op weg.

Meedoen

Ook interessant

Contacteer ons