Overal Stroomversnellers: breng je stem uit!

4
sep
2018

Met het project 'Overal stroomversnellers’ spoort het Vlaams Energieagentschap burgers aan om zich te engageren voor een lokaal energieproject.

Projecten van de gemeente Opwijk:

  • Gemeentelijke sporthal: het vervangen van ramen (inclusief ramen cafetaria) door superisolerende beglazing (energie-efficiëntie).
  • Gemeentelijke BUSO-school: dakrenovatie + dakisolatie van het zadeldak van het atelier + plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen (combinatie van energie-efficiëntie en groene stroom).
  • Zorgvereniging OPcura: het vervangen van de elektrische accumulatoren in de 13 serviceflats “Den Eikendreef” voor ouderen door verwarming via lucht/lucht warmtepompen.

De uitdaging voor Opwijk voor deze energieprojecten is pas geslaagd wanneer minstens 1% van de volwassen bevolking een stem heeft uitgebracht. Enkel deze energieprojecten die de drempel van 1% halen krijgen van de Vlaamse overheid een startkapitaal tussen € 0,75 tot € 1 per inwoner.

OPROEP AAN OPWIJKSE BURGERS

Vanaf 28 augustus staan de 3 energieprojecten van Opwijk op de website van het Vlaams Energieagentschap – ‘www.stroomversneller.be’. Het gemeentebestuur roept zijn inwoners op om tussen 28 augustus en 7 oktober zeker een stem uit te brengen op één van de 3 energieprojecten voor Opwijk.

 

 


Contactinformatie