Paul en Gwen zijn onze Klanten van de Week

29
mrt
2024

Een openbare markt zonder kip aan ’t spit is als een café zonder bier. Dus ook in Opwijk staat er op de wekelijkse vrijdagmarkt een kippenkraam, meer bepaald op het kerkplein. Je kan eigenlijk perfect op de geur van vers gebraden kippen en ribbetjes afgaan om het kraam van Kevin en Karyna te vinden. Elke week hebben ze de meest verse, bereide en onbereide specialiteiten van wild en gevogelte bij. Ideaal voor wie ’s middags eens zin heeft in wat anders dan de “gewone” maaltijd of wie ’s avonds een snelle en lekkere hap op tafel wil zetten. Zo ook Paul De Vleminck (77) uit de Mazelstraat. Hij komt niet wekelijks, maar heel regelmatig naar de markt. “Mijn vrouw en ik hebben een beurtrol om te koken en ik moet eerlijk toegeven: als het mijn beurt is, maak ik er mij al eens graag van af met een gebraden kip of ribbetje, met iets van verse groenten of fruit bij. Voor de rest van de boodschappen geeft mijn vrouw een lijstje mee. Ik doe eigenlijk bijna altijd de boodschappen alleen. Wij hebben een zoon die extra zorgen nodig heeft en mijn vrouw blijft dan bij hem thuis, terwijl ik de boodschappen doe.” Laat de kip smaken, Paul! En proficiat met jouw verkiezing tot “Klant van de Week”!

Ook aan het kraam van Kurt Van Rijckeghem in de Marktstraat pikken we er nog een “Klant van de Week” uit, die een marktbon ter waarde van 20 euro wint. Het is Gwen Meskens uit de Klaarstraat die ook heel regelmatig op de markt te spotten is. “Ik snuister graag rond in de textielkramen en in het bloemenkraam. Ik doe aan bloemschikken en koop dus regelmatig materiaal voor bloemstukjes voor bij mij thuis of voor in de kerk. En heel vaak koop ik dan nog gauw iets van zoetigheid voor bij de koffie in de namiddag.” Voor drooggebak en in het bijzonder voor Geraardsbergse mattentaarten moet je inderdaad bij Kurt zijn. Zijn Gentse tongval verraadt zijn voorgeschiedenis. Kurt bracht zijn schooltijd door in Gent en heeft jarenlang een restaurant uitgebaat op het Sint-Pietersplein in Gent. “Er zijn weinig mensen die weten dat ik kok ben van opleiding. Dat was inderdaad in een vorig leven. Samen met een zakenpartner heb ik bijna 20 jaar een restaurant opengehouden. Een vrij grote zaak toch, met 2 zalen en 12 personeelsleden. We werkten tot 100 uur per week, de eerste jaren 7 op 7. De laatste jaren waren we op maandag gesloten. Na het restaurant in Gent heb ik nog een frituur in Overmere gehad. Maar die was in een typische barak gevestigd en moest uiteindelijk weg. En dan ben ik met mijn marktkraam begonnen. Ah ja, ik moest toch iéts doen”, lacht Kurt. Duidelijk een harde werker, want ook nu nog draait hij 7 op 7 met markten in Opwijk, Buggenhout, Heusen, Zottegem, Brakel, Sint-Lievens-Houtem en Wemmel.

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant

#kooplokaal

#liefstlokaal

#winkelhier

Contacteer ons