Louise en Agnes zijn onze Klanten van de Week

22
mrt
2024

Twee marktkramers van het eerste uur in Opwijk en sinds kort ook echt buren op de wekelijkse markt. We hebben het over Yves De Smet en Erik Van den Eeckhout.

Yves staat met zijn damestextielkraam al meer dan 25 jaar op zijn vaste plaats in de Marktstraat. Hoewel hij als kind droomde van een dokterscarrière maar uiteindelijk aan de VUB communicatiewetenschappen ging studeren en logischerwijze in de marketing- en communicatiesector zou belanden, bleek hij uiteindelijk toch voorbestemd voor de commerce. Net als zijn moeder en eigenlijk het grootste deel van zijn familie koos hij voor een leven en werk op de markt. En dat gaat hem bijzonder goed af. Yves straalt de liefde voor zijn vak uit op zijn klanten en collega’s. Zijn communicatieve vaardigheden komen hem hierin natuurlijk heel goed van pas. Yves kent zijn klanten en de regelmatige marktbezoekers en slaat dan ook graag een praatje met al wie aan zijn kraam passeert.

Zo ook Louise Van Zeebroeck, een kranige supersenior van 91 die op het Heiveld woont. Zij heeft bij Yves net een feestelijk bloesje gekocht. “Ja, toch wel voor een speciale gelegenheid”, zegt ze zonder verder in detail te treden. “Ik kom wekelijks naar de markt, samen met mijn dochter. We gaan dan eerst boodschappen doen in de Spar Elite en daarna de rest van de boodschappen op de markt. Zolang me dat afgaat, hou ik vol. En als ik iets moois van kleding in de rekken zie hangen, aarzel ik niet hoor. Ik gun mezelf regelmatig een nieuw stuk.”

Aan het aardbeikraam van Erik direct naast Yves treffen we Agnes Pots aan, uit de Fabriekstraat. “Ik woon dus echt wel op wandelafstand van de markt en kom dan ook elke week. Zondag komt de familie op bezoek ter gelegenheid van mijn verjaardag. Ik haal dan gebak, sandwiches en beleg in huis. Maar ik weet op voorhand al dat mijn kleindochter in de frigo zal duiken, op zoek naar iets van fruit. Dat doet ze altijd. En daarom wil ik haar deze keer verrassen met een bakje aardbeien, de allereerste van het seizoen!”

Het is inderdaad de eerste keer sinds een paar maanden dat Erik terug zijn plaats inneemt op de wekelijkse markt. Het is dan ook nog maar het begin van het aardbeiseizoen. Erik verkoopt hoofdzakelijk Belgische aardbeien, in verschillende maten, aan dagprijs. Soms heeft hij ook nog andere rode vruchten mee. Stuk voor stuk heerlijke en gezonde lekkernijen, gratis te proeven op de markt van 26 april in het kader van de Maand van de Markt en in samenwerking met @Coöperatie Hoogstraten.

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant

#kooplokaal#liefstlokaal#winkelhier

 

Contacteer ons