HUISKAMERCONCERT - PIANODUO MIMESE - A POCKET SIZED ORCHESTRA

a5596268-35ab-438a-adc3-f83aebbc295e.jpeg Orkestrale pianotrip

Hiu-Man Chan en Tim Mulleman leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar zij zich na hun studies piano en compositie specialiseerden in zowel bekende als onontgonnen literatuur voor quatre-mains bij Jan Michiels. Onder de naam Pianoduo Mimese sleepten zij in juni 2019 met hun eindrecital een veelbelovende ‘summa cum laude’ in de wacht. In 2020 schopten zij het bovendien tot finalist van de competitie kamermuziek Supernova Classic van Radio Klara.
Al zes jaar lang delen zij dezelfde pianokruk, met een uitgebreid repertoire (met steeds meer focus op eigen arrangementen) en ervaring als gevolg.

Een orkest in een huiskamer? Niet evident… Pianoduo Mimese vond echter haar eigen oplossing: zij spelen zelf het orkest! Niet toevallig staat ‘Mimese’ voor ‘nabootsen’.

Dat er een heus orkest schuilt in de piano, lijdt volgens dit duo geen enkele twijfel! Zelfs een meesterorkestrator als Ravel nam de moeite om een intense pianotranscriptie te maken van Debussy’s Prélude à l’après-midi d’un faune. Ook Debussy zelf achtte zijn eigen klavierversie van La Mer even hoog als zijn fenomenale orkestversie. De pianoversie van Ravels onstuimige La Valse brengt haar publiek evenzeer in extase als het origineel. En de aanstekelijke Rhapsody in Blue van Gershwin dan? Die was oorspronkelijk geschreven voor jazzorkest en... piano.

Jazeker, 20 vingers kunnen evenveel als 100 musici! Nog niet overtuigd? Wij voeren u aan de hand van dit veelzijdige instrument graag mee op een orkestrale pianotrip!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

za 3 oktober 2020 van 20:00 tot 21:30

Waar

Zaal De Boot

Heiveld
1745 Opwijk

Prijs

€9.00

Basistarief: 9,00 €; VVK: 8,00 €

Reserveren

Organisatie en contact

GC Hof Ten Hemelrijk

Kloosterstraat 7
1745 Opwijk

Meer info


Contactinformatie