Hinder bij wegenwerken & evenementen

2
jul
2020

Gewijzigde verkeerssituatie Marktstraat

Naar aanleiding van de heropstart van de horeca en de bijhorende uitbreiding van de terrassen werd beslist om het gedeelte van de Marktstraat, vanaf de Gasthuisstraat tot de markt (café Thursday’s, nr. 63) volledig af te sluiten voor het doorgaand autoverkeer.  

Temmershof blijft, na een kleine aanpassing aan de route, bereikbaar.

De maatregel gaat in vanaf dinsdag 30 juni en loopt tot woensdag 30 september 2020.

 

Zone 30 volledige centrum Opwijk

Naar aanleiding van het opnieuw openen van de horecazaken op 8 juni 2020 én de vraag naar grotere terrassen om aan de maatregelen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad te kunnen voldoen, bleek het wenselijk om in het centrum van de gemeente een snelheidsbeperking in te voeren van maximum 30 km/u.

Bekijk hier alle details: opwijk.be/zone-30-centrum-opwijk

 

Uitbreiding terrassen horeca op openbaar domein

Na weken van gedwongen sluiting door de coronacrisis, herademt onze horeca. Om de geleden verliezen te compenseren, biedt het college van burgemeester alle cafés en restaurants uit Opwijk de mogelijkheid om hun terrassen uit te breiden waar dit structureel mogelijk is.

Deze maatregel geldt van 8 juni t.e.m. 30 september 2020.

Zone 30 geldt in de centrumstraten: Marktstraat – Kerkstraat – Singel.

Meer info: opwijk.be/uitbreiding-terrassen-horeca-op-openbaar-domein

 

Wens je de berichten over hinder bij wegenwerken en evenementen ontvangen in je mailbox? Registreer je dan op BE-alert via deze link. Bekijk hier meer info over BE-alert.


Contactinformatie