Fluitenensemble

Vier fluitspelende dames die elkaar leerden kennen als studiegenoten en nadien als vriendinnen aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. Ze vonden elkaar terug in de kamermuziek.
Fluitenkwartet Pamina bestaat nu een 20-tal jaren. Samen zijn ze voortdurend op zoek naar een boeiende klankkleur binnen het ensemble. Ze bespelen hiervoor diverse fluiten zoals alt-, bas- en piccolo. Ze leggen
zich vooral toe op originele composities voor fluit.
Hun repertoire gaat van renaissance en barok tot klassieke en romantische fluitenkwartetten, 20ste eeuwse muziek en eigen transcripties. Belgische componisten hebben een streepje voor.
Het viertal houdt van verrassingen en brengt telkens een gevarieerd programma. Ieder jaar spreekt Pamina een componist aan om voor het ensemble een nieuw werk te schrijven.
Summer scenes van Hans Aerts, Tivoli van Maarten Van Ingelgem, Balkan music van Angel Dobrev, Fanfaflut van Roger Derongé en Combination van Lieselotte Crols werden aan Pamina opgedragen.
Het kwartet concerteerde reeds her en der: Klara in het Paleis, Het Festival van Vlaanderen, Vijfsterrenreeks te Herent. Ook waren zij ‘ensemble in residence’ bij DEXIA. Telkens opnieuw overtuigden zij een ruim publiek van de rijkdom van een fluitenkwartet.
Met: Christine Achten, Daniella Leleu, Jo Jodts en Leen Indigne

Uitvoerder

GC Hof ten Hemelrijk

Wanneer

za 27 april 2024 van 20:00 tot 22:30

Waar

Ten Huize van Frank Hendrickx

Moorhoek 6
1745 Opwijk

Prijs

€10.00

VVK: 9 EUR

Organisatie en contact

GC Hof ten Hemelrijk

Kloosterstraat 7
1745 Opwijk

Meer info