***GEANNULEERD*** Filip Osselaer en Freddy Maertens - Waarom het liep zoals het gelopen is

9ec5cbe2-fd38-45a4-ba5d-a411f7a0cb27.jpeg ***GEANNULEERD WEGENS ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN***

Het gaat goed met Freddy Maertens. Rijk zal hij wel nooit meer worden, maar rijk aan verhalen is hij wel. Vorig jaar verscheen het boek FREDDY, geschreven door Filip Osselaer, tevens auteur van de bestseller over Lucien Van Impe. Freddy wou ook wel eens zijn verhaal vertellen. Filip maakte een sappig boek over onze bekendste Belgische sprintkampioen uit de jaren zeventig en tachtig.

Freddy won op kracht een recordaantal overwin- ningen in De Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje. Samen met Demeyer en Pollentier vormde hij jarenlang de drie musketiers van Flandria, een ijzersterke ploeg uit de jaren zeventig. Na een polsbreuk en een inzinking kon hij terug aan de slag bij Boule d’Or en behaalde hij alsnog een tweede wereldtitel.

Freddy is niet bang voor enige controverse, zijn carrière is doorspekt met smeuïge verhalen. Zo zal Roger De Vlaeminck Freddy liever niet tegenkomen, maar met Eddy Merckx is hij terug beste maten. Freddy was ongetwijfeld onze meest kleurrijke groenetruidrager.

Een lezing met Freddy en Filip als aangever kan niet anders dan snel demarreren en beslecht worden in een sprint.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

do 23 januari 2020 van 20:30 tot 22:30

Waar

Schuur Hof ten Hemelrijk

Kloosterstraat 7
1745 Opwijk

Prijs

€14.00

Basistarief: 14,00 €; VVK: 12,00 €; Reductie: 11,00 €

Organisatie en contact

GC Hof Ten Hemelrijk

Kloosterstraat 7
1745 Opwijk