Dorien, Astrid en Florentine zijn de Klanten van de Week

20
feb
2024

We sluiten onze zoektocht naar de “Klant van de Week” bij de winkeliers in het handelscentrum voorlopig af bij Titatimi, de cadeautjeswinkel van Timi Peeters in de Processiestraat. Timi is een jonge, gedreven ondernemer en een vat vol commerciële ideeën. Zij baatte in opvolging van haar ouders en samen met haar man Dirk “Dirksken” Haverals tussen 2000 en 2017 het Sintpauluskaffee uit.

“De herinneringen aan die jaren in het café koester ik intens. Ik zou niet opnieuw in het caféleven stappen, al mis ik soms wel die typische verbondenheid met en onder de vaste klanten, de dagelijkse nieuwsgaring en het zelf kunnen organiseren van allerlei festiviteiten. Maar wij zijn er destijds in volle overtuiging mee gestopt. Er was de afbouw van de fuiven in de Sint-Pauluszaal, het rookverbod in het café en ons gezin dat uiteraard ook de nodige aandacht vroeg.”

Timi tapte toen verder uit haar creatieve vaatje. Ze naaide en personaliseerde kleine geschenken zoals pennenzakken, toilettassen en kinderkleding. Ze verkocht eerst op kleine marktjes over het ganse land en bouwde geleidelijk aan een succesvolle webshop uit. In de coronajaren 2020 en 2021 kende de webshop een gigantische groei met de verkoop van mondmaskers. Maar sinds 2021 verkoopt ze geen eigen creaties meer en focust ze op originele en persoonlijke cadeautjes, accessoires en kaartjes “voor jezelf en al wie jij liefhebt”.

Op het moment van ons bezoek aan Titatimi komen Dorien en Astrid met de twee meisjes Celeste en Colette binnengestapt. “Wij zijn net aan de speeltuinenwandeling begonnen. Dit is onze eerste stop. Een winkeltje als dit is een waar paradijs voor onze meisjes! Hun vakantie-uitstapje naar Opwijk kan nu al niet meer stuk”, lacht mama Dorien. Zij laat de meisjes uitgebreid kiezen en betaalt met de gewonnen geschenkbon van 25 euro. Het viertal stapte de speeltuinenwandeling uit en sloot hun bezoek aan Opwijk af met een lekkere pannenkoek in het centrum.

Op de wekelijkse markt zetten we onze zoektocht naar de “Klant van de Week” nog even verder, totdat we alle marktkramen bezocht hebben. Deze week houden we halt bij het textielkraam van Nancy De Bondt (56) uit Peizegem. Nancy combineert een deeltijdse job in het UZ Jette met drie marktdagen: woensdag in Merchtem, vrijdag in Opwijk en zondag in Wemmel. “Zaterdag is mijn enige vrije dag in de week. Een gecombineerde job was nodig na mijn echtscheiding. Maar ik vind dat helemaal niet erg. Ik sta heel graag op de markt, al 31 jaar lang!” Nancy heeft haar vaste standplaats op de Singel, vlak naast Karbon. Zij verkoopt kousen – van babymaatjes tot maat 49 – panty’s, sjaals, ski- en wandelkousen … alles van topkwaliteit en zoveel mogelijk ook van Belgisch fabricaat.

Nancy’s “Klant van de Week” is Florentine Larivière (85) uit Schuttershof. “Ik kom panty’s kopen. A ja, als mijn kleindochter op bezoek komt en ze heeft haar hondje bij, dan springt dat beestje van vreugde op mij, en dan gaan mijn panty’s kapot.” Florentine heeft elke vrijdag een afspraak bij haar kapster in de Marktstraat en op de terugweg koopt ze op de markt wat ze nodig heeft. Ze neemt blij haar ereteken en gemeentelijke geschenkbon in ontvangst.

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant

#kooplokaal#liefstlokaal#winkelhier

Contacteer ons