Coronacijfers in Opwijk – update

20
jan
2022

Net zoals in heel het land en in de gemeenten rondom ons, hebben we nog steeds te maken met zeer hoge besmettingscijfers. 

Opwijk telt 280 bevestigde besmettingen op 19 januari 2022, dat is een kleine stijging ten opzichte van de voorbije dagen. Ook het dagelijks aantal nieuwe besmettingen blijft hoog, op 19 januari zijn dat er 44.

Het virus gaat rond in alle leeftijdscategorieën maar het hoogst aantal besmettingen situeert zich in de leeftijdscategorieën onder de 40 jaar: dertigers, tieners en twintigers, ook bij de kinderen tot 13 jaar is er opnieuw een stijging in het aantal besmettingen. Het gros van de besmettingen doet zich voor in scholen en bedrijven in en buiten Opwijk, maar ook in gezinsverband.

Niet alleen in Opwijk, maar ook in de omliggende gemeenten gaan de besmettingscijfers terug omhoog.  

Samen met verschillende deskundigen en betrokken instellingen blijft het bestuur de situatie in Opwijk nauwgezet in de gaten houden, zodat we snel kunnen ingrijpen wanneer nodig, maar we rekenen ook op al onze burgers.

Ben je nog niet gevaccineerd, laat je vaccineren!

Volg de maatregelen van de federale overheid nauwgezet op: beperk je contacten, hou voldoende afstand van anderen, draag zo veel mogelijk een mondmasker en reageer alert op ziektesymptomen.

Wekelijkse evolutie van de cijfers voor Opwijk gedurende de afgelopen weken:Dagelijkse evolutie van de cijfers in Opwijk:Dagelijks aantal nieuwe besmettingen in OpwijkEvolutie van het aantal besmettingen per leeftijdscategorie in OpwijkEen vergelijking met de omliggende gemeenten:

Contacteer ons