Brandweerzone Vlaams-Brabant West

14
jul
2020

Brandweerzone Vlaams-Brabant West gaat over tot de aanwerving van vrijwillige brandweerlui om te worden ingezet in één van de brandweerposten van de zone, waaronder post Opwijk.

De procedure om brandweerman of –vrouw te worden mag je niet onderschatten. Een sterke motivatie is heel belangrijk, maar je moet ook over een aantal cognitieve, technische en fysieke competenties beschikken om lid te kunnen worden van de brandweer.

Voor je kan solliciteren bij de zone van je keuze moet je eerst het Federaal Geschiktheidsattest (FGA) behalen.

Om het FGA te behalen dien je te slagen in de federale geschiktheidsproeven. Ze zijn onderverdeeld in drie modules. De eerste module bestaat uit een competentietest, de tweede module uit een operationele handvaardigheidstest en de derde module uit een reeks lichamelijke geschiktheidsproeven. Je moet de drie modules afleggen in dezelfde brandweerschool.

Eerstvolgende FGA-sessies:

  • Donderdag 27 en zaterdag 29 augustus 2020 in Wobra-site - Diksmuidse Heirweg 6 - 8210 Zedelgem West-Vlaanderen

Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Meer info over de proeven en het inschrijvingsformulier vind je op www.brandweer.be.

Na het behalen van je FGA kan je solliciteren bij Brandweerzone Vlaams-Brabant West waarna je nog een interne selectieprocedure doorloopt.

Infosessie zonehuis Liedekerke: dinsdag 8 september 2020 om 19 uur

  • Locatie zonehuis Liedekerke: Laan I 57 - 1770 Liedekerke

Meer info over de aanwervingsprocedure en de kandidaatstelling vind je op www.zvbw.be. Vragen stellen kan ook via mail info.opwijk@zvbw.be.