Belangrijk bericht aan onze inwoners

13
okt
2020

Beste inwoners

Het aantal coronabesmettingen in ons land gaat in stijgende lijn. Ook Opwijk ontsnapt niet aan deze tendens. Vandaag maandag 12 oktober 2020 bevindt onze gemeente zich in code rood. De voorbije dagen was dit oranje.

Bij analyse van de herkomst en bronnen van de besmettingen, zijn er geen besmettingen in clusters (= minimum 2 gerelateerde besmettingen binnen dezelfde collectiviteit, zoals bijvoorbeeld een sportvereniging, een school,…). Hierdoor mag er van uitgegaan worden dat de besmettingen voortkomen vanuit de familiale en vriendschappelijke context.

Naast de federale maatregelen en mét de goedkeuring van de gouverneur neemt de gemeente Opwijk (burgemeestersbesluit 9 oktober 2020) extra maatregelen. Deze gelden vanaf heden. 

De burgemeester duidt een aantal plaatsen aan als drukke plaats. Hier is het dragen van mondmaskers verplicht:

  • wanneer men zich bevindt op (openbare) plaatsen (bijvoorbeeld in het park van Hof ten Hemelrijk) waar men de afstandsregels (1,5 meter) niet kan garanderen.
  • Iedereen (ouder dan 12 jaar) is verplicht een mondmasker te dragen op drukke plaatsen, zijnde:
  1. in het station en op het perron.
  2. in en rond de bushaltes.
  3. bij het aanschuiven/wachten voor het betreden van een handelszaak.

Alle leerlingen (+12 jaar) van de Opwijkse scholen worden herinnerd aan de algemene verplichting om in Vlaams-Brabant steeds een mondmasker bij zich te hebben.

Iedereen, en in het bijzonder leerlingen (+ 12 jaar) zijn verplicht om een mondmasker te dragen in een straal van 200 meter rond de schoolpoort van alle Opwijkse scholen, dit tijdens de start, de middagpauze en het einde van de schooldag.

De ouders en leerlingen worden hier eerstdaags aan herinnerd door een persoonlijke brief van de burgemeester.

De gouverneur verplicht het dragen van mondmaskers op openbare markten én het op elk moment bezitten van een mondmasker

Belangrijk

De burgemeester geeft opdracht aan de politie tot het uitvoeren van:

  • verscherpte controles op samenscholing, vooral bij aanvang en einde van de school en tijdens de middagpauze op de openbare en drukke plaatsen!
  • verscherpte controles op het dragen van een mondmasker op de openbare en drukke plaatsen!

Oproep

Wij doen bij deze nogmaals een oproep om zich te allen tijde te houden aan alle geldende coronamaatregelen en de van kracht zijnde protocollen.

Kleurcodes

Deze verandering van kleurcode is van toepassing op de gemeente, en niet automatisch ook op onderwijs of één van de andere sectoren. Daar evolueren de kleurcodes volgens een andere werkwijze. 


Contactinformatie