Ataneres Ensemble - Flemish Flavors (avant-première)

a6952f34-5a29-461e-8129-cb798ea3cb18.jpeg In Flemish Flavors pakt Ataneres uit met toegankelijke, kwaliteitsvolle hedendaagse Vlaamse muziek. Hoewel regelmatig gebruikt als soundtrack bij Vlaamse en internationale cinema, blijft deze muziek jammer genoeg relatief onontdekt. In deze productie draait het Ataneres Ensemble de rollen
om. De muziek krijgt de protagonistenrol en wel dankzij de live vertolking van een 16-koppig orkest. Als bezielers van dit project, en met vereende krachten, stuwen dirigent Pieter Schuermans en concertmeester.

Wim Spaepen het Ataneres Ensemble naar ongekende hoogten. Begeleidende, vaak originele cinematografische beelden helpen in de achtergrond om de sfeer te scheppen. Het publiek krijgt bovendien de componisten zelf aan het woord! Door middel van portretterende kortfilmpjes worden de composities aan elkaar geregen, helemaal in de unieke filmische stijl van dit concert.

Flemish Flavors gunt de luisteraar een unieke blik achter de schermen van de wereld van de filmmuziek, met een duidelijk doel voor ogen: de kijker op een originele manier de wonderlijke interactie tussen beeld en muziek
laten ontdekken en herontdekken.

2 Préludes (F. Devreese) Suite Atlantic (P. Swerts) Novelettes (P. Schuermans) Impressions (K. De Wolf) Suite Citizen Lane (S. Willaert)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

do 26 september 2019 van 20:30 tot 22:30

Waar

Schuur Hof ten Hemelrijk

Kloosterstraat 7
1745 Opwijk

Prijs

€12.00

Basistarief: 12,00 €; VVK: 10,00 €; Reductie: 9,00 €

Reserveren

Organisatie en contact

GC Hof Ten Hemelrijk

Kloosterstraat 7
1745 Opwijk