Annelies, Ludovicus en Simonne zijn de Klanten van de Week

12
feb
2024

Wist je dat …? Het zou de insteek van een nieuwe actie kunnen zijn om de lokale (horeca)ondernemers te promoten. De huidige actie “Klant van de Week” loopt immers stilaan ten einde in het handelscentrum – de wegenwerken zijn dan ook al even achter de rug – maar voerde ons deze week toch nog even terug naar Café ’t Derp aan de Ringlaan. Wist je dat ’t Derp zich met meer dan 180 verschillende soorten bier op de kaart een echt biercafé mag noemen? Wist je dat cafébaas Alain Bourlet tot 4 jaar geleden Europa afreisde om in opdracht van een internationaal farmaceutisch bedrijf katheters te verkopen? “Ik kom inderdaad uit een totaal andere sector. Toen de vorige cafébaas David van Den Dreamer zijn afscheid aankondigde, zat ik hier aan de toog. Bij wijze van grap liet ik mij toen ontvallen dat ik het café wel zou overnemen. Enkele dagen kreeg ik telefoon met de vraag of ik nog geïnteresseerd was. Na wat wikken en wegen heb ik dan mijn job als branch manager opgezegd en ben ik cafébaas geworden”, doet Alain zijn bijzondere verhaal.

Hoe heeft hij de wegenwerken aan de Ringlaan ervaren? “Parkeerdruk hebben wij hier wel gevoeld, wanneer er door de werken minder parkeergelegenheid was in het centrum. Maar de hinder was eerder beperkt. Ik heb klanten die met de auto komen, maar evengoed klanten die te voet of met de fiets afkomen.”

Net voor de zoete inval in het café op vrijdagavond overvallen we het koppel Annelies Van den Broeck en Ludovicus De Brandt als “Klanten van de Week”. Zij wonen in de Opwijksestraat in Mazenzele. Regelmatige cafégangers zijn ze niet. “Maar als we al eens op café gaan, zal het hier in Café ’t Derp zijn. Wij vinden het hier aangenaam vertoeven en krijgen van Alain altijd een vriendelijke en degelijke bediening. In de winter komen we met de auto en dan drinken we maar één biertje. Tijdens de werken aan de Ringlaan en in de zomermaanden, met beter weer, zullen we eerder met de fiets naar het dorp afzakken.” Het echtpaar met 57 huwelijksjaren op de teller aanvaardt dankbaar de gemeentelijke geschenkbon ter waarde van 25 euro.

Op de wekelijkse vrijdagmarkt hielden we deze keer halt aan het bakkerskraam van Josse Locus. Locus is een moderne artisanale bakkerij uit het Pajottenland die permanent zeven marktwagens inzet in de grote centra van Antwerpen, Leuven en Brussel, maar ook korter bij huis. Peggy De Mesmaecker is het gezicht van Locus op de markten van Buggenhout, Opwijk en Lebbeke. Twaalf jaar werkt ze voor het familiebedrijf. Daarvoor heeft ze met haar familie en schoonfamilie heel lang een café-frituur uitgebaat in Sint-Jans-Molenbeek. Peggy weet wat werken is en geeft haar klanten dan ook een vlotte en vriendelijke bediening.

Haar “Klant van de Week” is Simonne Van Hoey uit de Heerbaan in Mazenzele. Zij combineerde een afspraak bij de pedicure met een bezoek aan de markt. “Ik neem een vers brood mee en een koffiekoek, om mezelf te trakteren. Ik woon alleen: ik ben weduwe en mijn beide zonen zijn het huis uit. Ik winkel altijd lokaal, en altijd met de fiets. Weer of geen weer, werken of geen werken.”

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant

#kooplokaal#liefstlokaal#winkelhier

Contacteer ons