Nieuws

 • Sluitingingsdagen recyclagepark & GFT-ophaling

  17 mei 2017
  Het recyclagepark is gesloten op donderdag 25, vrijdag 26, zaterdag 27 en dinsdag 30 mei.   De ophaling GFT die voorzien is op 30 mei zal plaatsvinden op maandag 29 mei. Raadpleeg tijdig je afvalkalender.
 • Dagorde gemeenteraad 23 mei 2017

  15 mei 2017
  De volgende gemeenteraad vindt plaats op dinsdag 23 mei 2017 om 20u in zaal Satijn, Woonzorgcentrum De Oase (Kloosterstraat 75).
 • Sloopwerken Kattestraat op dinsdag 16 en woensdag 17 mei

  11 mei 2017
  Volgende week dinsdag 16 en woensdag 17 mei wordt de Kattestraat afgesloten voor doorgaand verkeer, dit omwille van sloopwerken. Doorgaand verkeer in de Kattestraat is dan onmogelijk. Het verkeer wordt omgeleid via de Kerstraat. Vanaf donderdag 18 mei zal het verkeer opnieuw normaal verlopen.
 • Welkom aan onze nieuwe woonconsulente!

  27 april 2017
  Welkom aan onze nieuwe woonconsulente!
  Inneke Haverals is de nieuwe woonconsulente, dit in opvolging van Ellen Cluts. Je kan bij het woonloket terecht met al je vragen rond wonen, premies, huur en woonkwaliteit.
 • Maand van de sportclub 2017

  24 april 2017
  Hou je van actie? Wil je jouw passie voor sport graag delen met oude en nieuwe sportvrienden? Of heb je een sport(club) in gedachten die je altijd al eens beter wilde leren kennen? Grijp dan je kans… en je sportschoenen!
 • Bijkomende openingsuren op zaterdag diensten Burgerzaken, Cultuur en Sport

  18 april 2017
  De diensten Burgerzaken, Cultuur en Sport zijn bijkomend open op elke eerste zaterdag van de maand telkens van 9u45 tot 11u45, behalve in juli en augustus.
 • Met de fiets of te voet naar de winkel

  14 april 2017
  Dit jaar organiseert het gemeentebestuur i.s.m. de Middenstandsraad Opwijk terug de actie “Met de fiets of te voet naar de Winkel”. De actie start op zaterdag 29 april en loop tot 17 juni. Bij een bezoek aan een deelnemende handelaar krijg je een stempel op je spaarkaart. Een volle spaarkaart of 6 stempels kan worden afgeleverd bij de deelnemende handelaars.
 • Vernieuwen voegvulling in alle gemeentelijke betonstraten

  07 maart 2017
  Maandag 13 maart start de firma Robuco met het vernieuwen van de voegvullingen tussen betonplaten in alle gemeentelijke betonstraten. Het gaat om mobiele werken die plaatselijk enige hinder kunnen meebrengen. Onder voorbehoud van goede weersomstandigheden (>5°C en droog) zullen deze werken minstens 20 werkdagen duren.
 • Zitdag Sociaal Verhuurkantoor Webra

  03 maart 2017
  Zitdag Sociaal Verhuurkantoor Webra
  Iedereen kan terecht in een nieuw trefpunt van het sociaal verhuurkantoor West-Brabant (SVK Webra). Een medewerker van het SVK zal elke eerste maandag van de maand aanwezig zijn in het Sociaal Huis, Kloosterstraat 10 te Opwijk. Deze zitdag is zowel voor eigenaars die geïnteresseerd zijn om woningen te verhuren als voor huurders en kandidaat-huurders die hun dossier willen bespreken of andere vragen hebben. Men kan er rekenen op dezelfde dienstverlening als in het hoofdkantoor te Asse.
 • Vogelgriep: versoepeling van de preventieve maatregelen vanaf 1 maart

  28 februari 2017
  Vogelgriep: versoepeling van de preventieve maatregelen vanaf 1 maart
  Hoewel het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, versoepelt het Voedselagentschap vanaf 1 maart enkele van de verplichte voorzorgsmaatregelen voor situaties die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels. Deze versoepelingen zijn bepaald op basis van een nieuwe risicoanalyse.
Kies een rubriek