Nieuws

 • Gedeeltelijke en volledige afschaffing voetwegen nrs. 64 en 85 - openbaar onderzoek

  16 juli 2018
  Het college van burgemeester en schepenen van Opwijk brengt ter kennis dat in zitting van de gemeenteraad dd. 19 juni 2018 een eerste beraadslaging gebeurde met betrekking tot de gedeeltelijke afschaffing en volledige afschaffing van voetwegen nrs. 64 en 85. Deze aanvraag werd ingediend door Redrose Properties Nv, Finlandstraat 1 te 9940 Evergem.
 • Sluitingsdagen gemeentelijke diensten tijdens zomervakantie

  16 juli 2018
  Sluitingsdagen gemeentelijke diensten tijdens zomervakantie
  De gemeentelijke diensten, de bib en het recyclagepark zijn gesloten op: •    woensdag 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart) De bib en het recyclagepark zijn ook gesloten op zaterdag 21 juli (Nationale feestdag).
 • Verkeerssituatie Karenveldstraat

  11 juli 2018
  In de Karenveldstraat werden maatregelen getroffen om de doorstroming van het verkeer op het einde van de schooldag te verbeteren. De voetgangers die gebruik maakten van het voetpad, hinderden de fietsers. Deze reden massaal op straat en belemmerden het autoverkeer.   In overleg met het VKO werd voorgesteld om de parkeerstrook te verwijderen en de vrijgekomen ruimte opnieuw aan te leggen als fietspad, zodat voetgangers en fietsers ieder hun ruimte krijgen. Dit was nodig om de fietsers meer ruimte te kunnen geven.
 • Maatregelen ziekte van Newcastle bij vogels

  03 juli 2018
  Maatregelen ziekte van Newcastle bij vogels
  Er zijn in ons land besmettingen met de ziekte van Newcastle bij vogels vastgesteld. De ziekte van Newcastle is een zeer besmettelijke virusziekte, waar vrijwel alle vogels (wilde en tamme) gevoelig voor zijn. De ziekte wordt veroorzaakt door het ND-virus, waarvan verschillende stammen bestaan.
 • Zitdagen burgemeester en schepenen

  25 juni 2018
  In juli en augustus houden de burgemeester en de schepenen geen zitdagen.
 • Nieuwe openingsuren 't Opwijks archief

  22 juni 2018
  Vanaf 1 juli 2018 is 't Opwijks archief open op dinsdag van 9 tot 12 uur en van 18 tot 20 uur .   Een afspraak maken is ook mogelijk.  Meer info: Contacteer 't Opwijks archief
 • Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nrs. 25 en 35 - openbaar onderzoek

  15 juni 2018
  Het college van burgemeester en schepenen van Opwijk brengt ter kennis dat in zitting van de gemeenteraad dd. 29 mei 2018 een eerste beraadslaging gebeurde met betrekking tot de gedeeltelijke afschaffing van buurtweg nrs. 25 en 35. Deze aanvraag werd ingediend door De Koninklijke Sint-Pietersgilde – Dries 32 te 1745 Opwijk.
 • Tickets via reservaties.opwijk.be

  08 juni 2018
  Vanaf 8 juni 2018 werken we met een online ticketsysteem voor alle voorstellingen die het Gemeenschapscentrum voor jou in petto heeft. Je kan kaarten bestellen via reservaties.opwijk.be . De eerste keer is het nodig je te registreren als klant. 
 • Infoblad juni - juli 2018

  22 mei 2018
  Infoblad juni - juli 2018
  Een nieuw en zomers infoblad valt eerstdaags in de bus! Neem hier alvast een kijkje !
 • Rattenvergif

  26 april 2018
  Door een wijziging van de Europese wetgeving is het verboden om als gemeente nog langer rattenvergif aan te bieden aan de inwoners. Alle eigenaars of huurders van eigendommen waar zich ratten bevinden, zijn volgens de wetgeving verplicht om ratten op hun terrein onmiddellijk te verdelgen. De gemeente bestrijdt geen ratten op privaat domein. Tips en richtlijnen voor rattenbestrijding? Vraag het aan de milieuambtenaar: GAC I, Marktstraat 55.T 052 36 51 31 - eric.roelands@opwijk.be
Kies een rubriek