Nieuws

 • Vacatures bij de gemeente Opwijk: word jij onze nieuwe collega?

  20 maart 2018
  Het gemeentebestuur van Opwijk is op zoek naar:   - Twee medewerkers schoonmaak (in deeltijds en contractueel dienstverband). Solliciteren kan tot en met 28 maart 2018.   - Medewerker groenonderhoud (in voltijds en contractueel dienstverband). Solliciteren kan tot en met 31 maart 2018.
 • 20e editie CARNAVAL Opwijk: verkeersmaatregelen

  19 maart 2018
  De optocht vindt plaats op zondag 25 maart en start stipt om  14.11 uur . Om ieders veiligheid te garanderen, worden er die dag een aantal verkeersmaatregelen genomen.
 • Dagorde gemeenteraad 27 maart 2018

  19 maart 2018
  De volgende gemeenteraad vindt plaats op dinsdag 27 maart 2018 om 19.30 uur in het Woonzorgcentrum De Oase (zaal Satijn). De zitting start uitzonderlijk een half uur vroeger. Infrabel geeft een toelichting over hun studie over het sluiten van overwegen en het princiepsakkoord met de gemeente. Iedereen is welkom tijdens het openbare gedeelte van de zitting.
 • Diefstal begraafplaatsen

  12 maart 2018
  Aan iedereen wordt uitdrukkelijk verzocht om geen bloemen, versieringen, voorwerpen of andere zaken van de graven, strooiweide, op het urnenveld of aan het columbarium te ontvreemden. Diefstal getuigt van weinig respect voor onze overledenen en het verdriet van hun nabestaanden.   Bij betrapping op heterdaad zal altijd de politie worden verwittigd.   Opmerkingen kunnen altijd gemeld worden aan de grafmaker: M 0477 50 44 75 of dienst burgerzaken: T 052 36 51 41.
 • Koop je rookmelders aan het woonloket in het gemeentehuis.

  07 maart 2018
  Je bent verplicht om rookmelders te installeren in je woning vanaf 2020. In huurwoningen is het nu al verplicht. We willen je echter nu al de kans bieden om goedkoop en eenvoudig een kwalitatieve rookmelder aan te kopen. Elke rookmelder bevat een dubbelzijdige klever zodat je niet hoeft te boren in het plafond.
 • Groepsaankoop zonnepanelen en dak/zoldervloerisolatie: inschrijven tot eind maart

  06 maart 2018
  Om het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen en het isoleren van daken en zoldervloeren te stimuleren, organiseerde de provincie Vlaams-Brabant in 2017 met een aantal partners een groepsaankoop. Wegens het grote succes wordt dit initiatief verlengd. Tot en met 31 maart kan je nog intekenen en genieten van de voordelige prijzen en uitstekende voorwaarden. De groepsaankoop staat garant voor een kwaliteitsvolle uitvoering, een correcte prijs en een stipte opvolging, en werkt hoofdzakelijk met lokale aannemers en installateurs. Na 31 maart loopt de groepsaankoop verder, maar mogelijk aan andere voorwaarden en met andere aannemers en installateurs.   Inschrijven doe je via  www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopen . Daar vind je ook alle informatie over deze campagne. Meer info: 3Wplus Energie: tel. 02 451 53 85 –  energie@3wplus.be
 • Oproep vrijwillige bijzitters voor lokale en provinciale verkiezingen

  27 februari 2018
  Voor de verkiezingen van 14 oktober 2018 zijn er weer heel wat mensen nodig om alles in goede banen te leiden.   Nieuwsgierig hoe alles in zijn werk gaat? Of wil je dit gewoon eens meemaken? Stel je dan kandidaat als vrijwillige bijzitter.
 • Burgerpeiling bij 1.400 inwoners

  15 februari 2018
  Het gemeente- en OCMW-bestuur willen graag de mening horen van de Opwijkenaren over hun gemeente.   De komende dagen valt er bij 1.400 willekeurig gekozen inwoners een enquête in de brievenbus. Hierbij komen verschillende thema’s aan bod. Zo wordt onder meer gepolst hoe de leefomgeving wordt ervaren, wat men vindt van de gemeentelijke dienstverlening en op welke wijze men het liefst geïnformeerd wil worden. Het lokaal bestuur wil zo zicht krijgen op de noden en behoeften van haar inwoners. Deze geven hun prioriteiten aan, wat de sterke punten zijn en wat meer aandacht verdient.
 • Wijk-werken Haviland

  06 februari 2018
  Wijk-werken Haviland
  In 2018 startte het nieuwe systeem van wijk-werken, de opvolger van het PWA-systeem. 24 gemeenten in Halle-Vilvoorde gaan hiervoor samenwerken. Haviland wordt de wijk-werkorganisator. Zowel particulieren, onderwijsinstellingen, vzw’s als gemeentes en OCMW’s kunnen een beroep doen op wijk-werkers voor het uitvoeren van bepaalde (eenvoudige) taken. Klanten moeten hiervoor wijk-werkcheques aanschaffen van 7,45 euro.
 • Sociale dienst enkel op afspraak

  01 februari 2018
  Vanaf 1 januari 2018 werken de maatschappelijk werkers van de sociale dienst van het OCMW enkel op afspraak. Je kan telefonisch een afspraak maken via het gratis nummer 0800 113 41 of u kan een afspraak maken aan het loket tijdens de openingsuren: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9 uur tot 12 uur en aanvullend dinsdagavond van 18 uur tot 20 uur. 
Kies een rubriek