Aangifte huwelijk

Wat?

De huwelijksaangifte is de verklaring van de twee toekomstige echtgenoten dat zij willen huwen voor de ambtenaar van de Burgerlijke Stand.
De huwelijksaangifte is verplicht en moet minimum 14 dagen voor het huwelijk gebeuren. Men kan ten vroegste 6 maanden en 14 dagen voor de huwelijksdatum een aangifte indienen.

 

Een onderzoek schijnhuwelijk is altijd mogelijk wanneer één van de  partners niet legaal in het land is of er gegronde twijfels zijn over de huwelijksintentie. 

Wie?

De huwelijksaangifte moet gebeuren door beide aanstaande echtgenoten samen of kan gebeuren door één partner indien de afwezige partner een geschreven volmacht meegeeft. De volmacht is enkel geldig als de handtekening van de volmachtgever gewettigd is.

 

 

Waar?

De aangifte moet plaatsvinden in de woonplaats waar een van de toekomstige echtgenoten is ingeschreven in het bevolkings-, vreemdelingen- of wachtregister.

 

Wanneer?

De huwelijksaangifte moet minimum 14 dagen voor het huwelijk gebeuren. Je kan ten vroegste 6 maanden en 14 dagen voor de huwelijksdatum een aangifte indienen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mee te brengen?

uw identiteitskaart of een identiteitsbewijs.

  • print
  • pdf

Contact

Diensten

Burgerzaken
Marktstraat 55
1745 Opwijk

T 052 36 51 42
F 052 36 51 02
Contacteer ons
http://www.opwijk.b...