Tegemoetkomingen

Inkomensvervangende (IVT)

De inkomensvervangende tegemoetkoming wordt toegekend aan de persoon met een handicap van wie is vastgesteld dat zijn lichamelijke of psychische toestand zijn verdienvermogen heeft verminderd tot een derde of minder van wat een gezonde persoon door het uitoefenen van een beroep op de algemene arbeidsmarkt kan verdienen. De persoon die de integratietegemoetkoming wenst te verkrijgen, moet tussen 21 en 65 jaar oud zijn, gedomicilieerd zijn in België en er werkelijk verblijven. Die persoon moet ook één van de nationaliteiten bezitten die door de wetgeving worden beoogd.

 

Integratietegemoetkoming (IT)

De integratietegemoetkoming wordt toegekend aan de persoon met een handicap die vanwege een vermindering van de zelfredzaamheid, bijkomende kosten te dragen heeft. De persoon die de integratietegemoetkoming wenst te verkrijgen, moet tussen 21 en 65 jaar oud zijn, gedomicilieerd zijn in België en er werkelijk verblijven. Die persoon moet ook één van de nationaliteiten bezitten die door de wetgeving worden beoogd.

 

Tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB)

De tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden wordt toegekend aan de persoon met een handicap van 65 jaar of ouder die vanwege een vermindering van de zelfredzaamheid, bijkomende kosten te dragen heeft. De persoon die de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden wenst te verkrijgen, moet gedomicilieerd zijn in België en er werkelijk verblijven. Die persoon moet ook één van de nationaliteiten bezitten die door de wetgeving worden beoogd.

 

 

De sociaal assistente van de dienst Fod Sociale Zekerheid houdt elke 3e vrijdag van de maand zitdag in het Sociaal Huis - De Wegwijzer - Kloosterstraat 10 in Opwijk en dit van 10 tot 11 uur. Meer info: T 0800 113 41

 

https://www.socialsecurity.be/

 

Waar aanvragen?

Sociaal Huis De Wegwijzer, Kloosterstraat 10, 1745 Opwijk (tel. 0800 113 41)

 

Mee te brengen?

Identiteitskaart van de aanvrager.

  • print
  • pdf

Contact

Diensten

Sociaal Huis De Wegwijzer
Kloosterstraat 10
1745 Opwijk

T 0800 113 41
F 052 36 95 19
Contacteer ons
http://dewegwijzer....