Nieuws

 • Rattenvergif

  26 april 2018
  Door een wijziging van de Europese wetgeving is het verboden om als gemeente nog langer rattenvergif aan te bieden aan de inwoners. Alle eigenaars of huurders van eigendommen waar zich ratten bevinden, zijn volgens de wetgeving verplicht om ratten op hun terrein onmiddellijk te verdelgen. De gemeente bestrijdt geen ratten op privaat domein. Tips en richtlijnen voor rattenbestrijding? Vraag het aan de milieuambtenaar: GAC I, Marktstraat 55.T 052 36 51 31 - eric.roelands@opwijk.be
 • Onderwerp deze winter uw woning aan een warmtescan

  13 november 2017
  Onderwerp deze winter uw woning aan een warmtescan
  Voor het tweede jaar op rij krijgen inwoners van Opwijk de kans om tijdens de herfst en winter goedkoop een warmtescan van hun woning te laten uitvoeren. Voor slechts 40 euro gaat een energiedeskundige van 3Wplus met een warmtebeeldkijker na waar precies in de woning warmte verloren gaat.
 • Nieuwe GRATIS ondersteuning van boseigenaars vanaf 26 juni 2017

  14 juli 2017
  Boseigenaars (privaat en openbaar) kunnen vanaf 26 juni een beroep doen op de gratis ondersteuning en advies vanuit de provincie Vlaams-Brabant en het regionaal landschap Groene Corridor (tandem provincie/RL).
 • Gratis plastiekfolies op recyclagepark

  10 februari 2017
  Vanaf nu is het mogelijk gratis plastiekfolies/verpakkingen aan te leveren op het recyclagepark.
 • Gratis hondenpoepzakjes

  05 januari 2017
  Opwijkse hondenbezitters kunnen GRATIS HONDENPOEPZAKJES afhalen in GAC I, Marktstraat 55 aan de infostand in de inkomhal, dit zolang de voorraad strekt. Elk pakketje bevat 10 hondenpoepzakjes uit 100% gerecycleerd materiaal, papier met kartonhouder.
 • Nieuwe openingsuren recyclagepark vanaf 1 januari 2017

  23 december 2016
  Vanaf 1 januari 2017 is het recyclagepark Opwijk ook toegankelijk op woensdag tussen 10u en 18u. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag is het recyclagepark open tot 18u ipv 19u.
 • Duurzame houtkap in Opwijk

  24 juni 2016
  De Bosgroep Groene Corridor vzw is een samenwerkingsverband van boseigenaars dat ondersteuning biedt bij de organisatie van duurzaam bosbeheer. Duurzaam beheer focust op zowel de ecologische, de sociale als de economische functie van onze bossen. Het gevoerde beheer moet resulteren in gezonde multifunctionele bossen voor de toekomst. Elk jaar levert de beheerplanning enkele houtloten op. Deze zijn afkomstig van de kap van kaprijpe bestanden, exotenbeheer of dunningen. Op deze manier vindt dit jaar ongeveer 4.000 m³ hout uit onze regio zijn weg naar de houtmarkt. Het komt terecht in vele toepassingen, gaande van energiehout voor de opwekking van elektriciteit, tot het mooiste parket en meubels. Door het gebruik van hout als duurzame grondstof kleurt onze omgeving een stukje groener. Bijkomend zorgen de kappingen voor de noodzakelijke bosverjonging.
 • Gratis duurzaam bouwadvies

  15 maart 2016
  Gratis duurzaam bouwadvies voor inwoners van Opwijk.
 • Klimaatactieplan Opwijk

  25 november 2015
  Gemeenteraad Opwijk keurt het klimaatactieplan voor Opwijk goed.
 • Nieuwe snoeihoutregeling

  03 november 2015
  Na interne evaluatie van de huidige snoeihoutophaling werd beslist om de snoeihoutophaling door eigen diensten stop te zetten en te opteren voor een beter en goedkoper alternatief via de intercommunale Haviland.
Kies een rubriek