Bijententoonstelling Superdichtbij

Van zaterdag 29 april tot donderdag 4 mei valt er in Opwijk heel wat te gebeuren rond de bijen. Onder de deskundige leiding van de ‘Opwijkse Honingbie’ houden we een ware bijenzesdaagse.

 

We starten op zaterdag 29 april met een workshopday voor kinderen. Van 14 tot 17 uur kan je er bijenbloembommen, waskaarsen en insectenhotels maken. Samenkomst aan het Bakhuis in het Hof Ten Hemelrijk.

Doorlopend is er van zaterdag 29 april tot maandag 1 mei onze bijententoonstelling te bezoeken in datzelfde Bakhuis telkens van 14 tot 18 uur. De bijentenstoonstelling is opgevat rond het feit dat de heert Jürgen Tautz, gerenommeerd Duits professor en imker, de bijenkolonie als superorganisme graag vergelijkt met een zoogdier.

Op dinsdag 2 mei opent deze om 18 uur haar deuren. Aansluitend vindt er vanaf 20 uur de filmvoorstelling ‘More than honey’ plaats in de Schuur. Deze film geeft de imkerij vanuit twee perspectieven weer. Langs de ene kant de authentieke, bijvriendelijke wijze zoals het er heden ten dage nog steeds aan toe gaat in Duitsland. Langs de andere kant de industriële, destructieve wijze zoals het er, tot op vandaag nog steeds, aan toe gaat in Amerika.

Van dinsdag 2 mei tot donderdag 4 mei verwelkomen we 350 leerlingen van de Opwijkse scholen om gedurende een uurtje iets bij te leren over de bijen, de honingbij in het bijzonder.

 

Bekijk hier de affiche!

Datum

  • zaterdag 29 april 2017 tot dinsdag 2 mei 2017

Locatie

Gemeenschapscentrum Hof Ten Hemelrijk

Organisatie

Opwijkse honingbie

Overzicht activiteiten
  • print
  • pdf