Welzijnsraad

De Gemeentelijke Welzijnsraad is een unieke adviesraad. Deze mag zowel het gemeente- als het OCMWbestuur adviseren. De Welzijnsraad komt op voor de belangen van alle Opwijkenaren wat betreft WELZIJN. Onder WELZIJN wordt verstaan: het zich goed voelen op medisch, sociaal, geestelijk, lichamelijk, maatschappelijk en materieel vlak. Meer informatie over de doelstelling van de Welzijnsraad vind je in de statuten en het huishoudelijk reglement.

 

De Welzijnsraad bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende voorzieningen uit de welzijns- en de gezondheidssector. Daarnaast zijn er ook geïnteresseerde onafhankelijken en mandatarissen (gemeente- en OCMW-Raad) van het lokaal bestuur. Klik hier voor de ledenlijst van de Welzijnsraad of voor een volmacht document.

 

Er gaat tevens een bijzondere aandacht naar mensen met een beperking. Hiervoor is reeds een afzonderlijke werkgroep "Gewoon... ANDERSvaliden" opgericht.

 

De Welzijnsraad is samen met de Jeugdraad het klankbord voor het Huis van het Kind Opwijk. Dit is geen fysieke woning maar een samenwerkingsverband tussen allerlei diensten en organisaties waarvan hun werking gezinnen met kinderen tot en met 24 jaar ondersteunen.

 

Om advies te kunnen verlenen aan het lokaal bestuur kunnen we ook jouw input gebruiken. Dit kan via ons algemeen mailadres: welzijnsraad@opwijk.be of via de dienst welzijn.

 

  

Voorzitter: François Vunckx

Bevoegde Schepen: Patrick De Smedt

Verslagen welzijnsraad

Bekijk hier de verslagen van de algemene vergadering van de welzijnsraad!

  • print
  • pdf

Contact

Diensten

Sociaal Huis De Wegwijzer
Kloosterstraat 10
1745 Opwijk

T 0800 113 41
F 052 36 95 19
Contacteer ons
http://dewegwijzer....

Contactpersoon

Lauwers Karen
T 052 36 90 17@@
Contacteer mij